"Bortkastet å kjøpe dyr sjampo" - hva mener du?

Det er en del blogger jeg har vært innom som skriver innlegg om hvilken sjampo som er best og bruke i håret sitt. De aller fleste bruker sjampo og andre hårpleier fra frisører, fordi de mener de hårpleiene er bedre enn de fra butikken. Det er mange som bruker hårpleier fra butikk, men de fleste bruker fra frisør.

Men er det faktisk sånn at hårpleie fra frisør er best? Ikke etter det jeg har lest i KK. Jeg leser nå at "Helt bortkastet å kjøpe dyr sjampo" De har nemlig sammenlignet innholdet i en sjampo fra frisør og en fra butikk. Altså en dyr sjampo og en billig sjampo.

Fra KK:
Som et eksempel viser de at dyre L'Oreal Professionel ­Vitamino Color Shampoo og billige Elvive Colour Protect Shampoo inneholder omtrent det samme.

Hovedingrediensene i L?Oreal Professionel ­Vitamino Color Shampoo:
Vann
Natriumlauryletersulfat (sodium ­laureth sulfate)
Disodium cocoamphodiacetate
Dimethicone
Glycol distearate
Sodium chloride

Hovedingrediensene i Elvive Colour Protect Shampoo:
Vann
Natriumlauryletersulfat (sodium ­laureth sulfate)
Dimethicone
Disodium cocoamphodiacetate
Sodium chloride
Cetyl alcohol

Som du ser er det ikke mye som skiller de to sjampoene. Omkring 80 prosent av begge er vann. «Sodium chloride» er for øvrig salt.


Ut i fra hvilken fakta KK kommer med, er det virkelig slik at dyr hårpleie er noe bedre enn billig hårpleie? - Jeg vil ikke tro det. Jeg selv bruker hårpleie fra butikk og er godt fornøyd med det.  

 

Hva sier du til dette temaet?   Hvor dyr er hårpleien din? 

10 kommentarer

Julie

03.11.2010 kl.17:55

Jeg er nok enig med deg! Jeg bruker også shampoo og balsam fra butikken bare :- ) Men jeg bruker swartzkoph, og den har vært i frisørsallonger før, bare at nå selger de de i butikkene. Men jeg bruker også elvital! (elvive)

Men det er jo såklart sikkert forskjell på alle shampooer, det kan hende noen er bedre også!

Madelen

03.11.2010 kl.18:32

Jeg er litt uenig der. Synes ikke jeg finner noe brukbart i butikker, bortsett fra den balsamen over faktisk, som er fet nok for at håret mitt skal bli mykt.. I tillegg til john frieda "go blonde" som man får tak i på Cubus. Jeg synes frisørshampoer er MYE bedre, men prisen er jo også deretter. Av frisørshampoer kan jeg anbefale joico sin lillashampo, den fjerner gulskjær i blondt hår veldig bra :) Joico har også en annen shampo (repair?) som er superbra mot slitt hår. Jeg har også en hårkur fra system professional (under wella) som gjør håret supermykt, og lukter herlig :)

Tror det er litt individuelt om hva som passer til hvilket hår, men selv har jeg bleket og litt slitt hår, så da må jeg bruke noe ordentlig : )

lenehaanshus

03.11.2010 kl.18:33

De ifra frisøren er nok best, ihvertfall om de ikke inneholdet silikon, jeg ble allergisk for et år siden, så fikk jeg vite av frisøren at jeg måtte skifte shampo siden hudebunnen min var rød som en hummer, og etter at jeg invisterte i en dyrere en så har jeg blitt bedre, så anbefales! dessuten så holder de ganske lenge, jeg har hatt ei flaske siden august nå, sikekrt bare brukt 1/4 av den. men om du tåler alt sånt så er jo de i butikken billigere. Etter mitt behov så er det ifra frisøren best men det viktige er at det passer for deg, du er heldig som kan bruke vanelig shampo, sparer jo på det : )

Cecilie : )

03.11.2010 kl.18:43

Bare en sjelden gang jeg gidder å bruke penger på sjampo hos frisøren, det er kun de få gangene jeg er der i så fall. Er godt fornøyd med de i butikken jeg og :)

Idachristin

03.11.2010 kl.18:54

Cecilie: Ja, det er en sjelden gang jeg bruker sjampo fra frisøren. Har brukt det et par ganger, men nå bruker jeg bare sjampo fra butikk, er veldig fornøyd med det! :)

Ida Fredrikke

03.11.2010 kl.18:54

det er fordi det er ikke bra med alkohol (Cetyl alcohol og andre) i sjampoen :P

Men jeg er hybelboer, så jeg må leve av den midt i mellom :S

De dyre er ofte mer skånsom mot hodebunn etc.. Jeg får mye flass og kløete hårbunn av billigsjampoer :(

Men så komemr det jo an på om du har farget håret eller ikke :P

sånne superblonde berter trenger dyr sjampo for å få vekk gulfargen, og kanskje masse fuktighet fordi det er bleika ihjel. De som ikke har farga håpret til døde trenger ikke like mye pleie til det.

Idachristin

03.11.2010 kl.18:56

lenehaanshus: Skjønner deg virkelig godt der! Men, det er faktisk ikke all sjampo fra butikk jeg kan bruke. Har funnet noen produkter jeg ikke tåler. Jeg tester mye forskjellig.

Idachristin

03.11.2010 kl.18:58

Madelen: Prisen er deretter ja! Takk for tipsene. Jeg skal teste de ut å se om min mening av dette innlegget kan endres. (hvis jeg finner et produkt som er godt for mitt hår) :)

Madelen

03.11.2010 kl.19:16

Du får gjøre det :) Men så lenge de fra butikk virker bra ser jeg ingen grunn til å bytte shampo ; )

Og til deg over, selv om jeg er "superblond" (visstnok) vil det ikke si at jeg er berte : ) Trenger ikke dømme folk etter hårfargen. Takk!

Marie

05.11.2010 kl.00:38

Geez! Smak og behag

Skriv en ny kommentar

hits